LiEzA. Powered by Blogger.
RSS

~ Weekend Yg Busy ~.

Kali nie iezza nak ceritakan kisah weekend yang sangat busy.Mana taknya hari ahad dekat kampung ada kenduri tunang adik iezza,aqiqah dan kenduri sempena menyambut bulan Ramahdan yg bakal tiba.Hari jumaat pagi iezza sefamily dah balik kampung kerana banyak kerja yang hendak dilakukan.Sampai aje kat rumah mak semua adik beradik dah ada.Kebetulan pula ada pesta menjaring ikan dekat kolam mancing sebelah tempat kerja abg long iezza.Apalagi lepas je makan tengahhari yang lelaki2 nie termasuk hubby iezza terus pergi kolam untuk jaring ikan.Tinggal je la yang perempuan nie kat rumah untuk buat kerja.Banyak juga hasil tangkap yang dibawa pulang dari menjaring tu.Semua ikan besar2 belaka.Ada ikan tongsang pastu ada la lagi 2,3 jenis lagi ikan iezza pun tak tau apa nama ikan tu.
So nie la hasil tangkapan yang dibawa pulang oleh hubby and the group.



Dan nie pula picture yang iezza sempat snap guna handset sepanjang majlis kenduri nie.



Sebelum balik seremban pergi rumah mil dulu.Sebab nak hantar lauk-pauk masa kenduri.Pil dan mil tak dapat datang masa kenduri tu.Kerana dekat dengan rumah mil ada kenduri kahwin.Sampai aje rumah mil, akak ipar iezza ada dengan family dia.Apalagi kan main suka ayith waktu tu.Iezza pun tak tau kenapa.Kan main dia ketawa terkekeh bila di agah oleh biras iezza.So iezza nak tepek video nie.Rasa terhibur iezza setiap kali kalau tgok video nie.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

atty's said...

kty pun bz ar ..siapkan majlis tunang..wedding cousin2..semua ..ujung minggu ni ade satu..jauh lak tuh ..huhuhuh .tc ,,

~ iezza ~ said...

Kalau ada majlis kenduri-kendara nie memang buzy kan...
Penatnya kena berhari2 baru hilang.

~Atie+Farid~ said...

bestnye kenduri...tapi penat tu mmg dah tentu

is,...ade tag tuk awk..nnt amek n buat ye...

~ iezza ~ said...

ok kak atie..
nanti iezza ambil ye...

iNa said...

besonye ikannnnn...

~ iezza ~ said...

Ina > tu la memang besar.Nak siang pun susah...